Σύγχρονες Μέθοδοι Σχεδιασμού και Ανάλυσης στη Βιομηχανία Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μεταπτυχιακό του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Σύγχρονες Μέθοδοι Σχεδιασμού και Ανάλυσης στη Βιομηχανία με ειδικεύσεις :

  • Ενεργειακά Συστήματα, Βιομηχανικές Διεργασίες και Τεχνολογίες Αντιρρύπανσης
  • Μηχανική, Υλικά και Κατεργασίες
  • Οργάνωση Παραγωγής και Βιομηχανική Διοίκηση

Για τη χορήγηση του ΜΔΕ απαιτείται: α) η επιτυχής εξέταση σε έξι μαθήματα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και β) η εκπόνηση Μεταπτυχιακής Εργασίας. Η ελάχιστη διάρκεια σπουδών για το ΜΔΕ είναι ένα έτος.

Τα δίδακτρα του ΜΔΕ ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 2.700 €.

Το παρόν ΠΜΣ απευθύνεται κυρίως σε Μηχανολόγους Μηχανικούς, Χημικούς Μηχανικούς, Μηχανικούς Παραγωγής και Διοίκησης, Πολιτικούς Μηχανικούς, αλλά και σε Μηχανικούς άλλων ειδικοτήτων. Γίνονται επίσης δεκτοί υπό προϋποθέσεις πτυχιούχοι Θετικών ή Οικονομικών Επιστημών και απόφοιτοι Μηχανολογίας ΤΕΙ.

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνει σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 12 του Νόμου 2083/92 και του άρθρου 4 του Νόμου 3685/2008. Για την επιλογή θα ληφθούν υπόψη ο γενικός βαθμός διπλώματος, η επίδοση στα συναφή προς την ερευνητική περιοχή προπτυχιακά μαθήματα και στη διπλωματική εργασία, η επαγγελματική εμπειρία, η γνώση ξένων γλωσσών (ιδίως αγγλικής), η τυχόν υπάρχουσα ερευνητική δραστηριότητα, οι συστατικές επιστολές και άλλα σχετικά βιογραφικά στοιχεία. Η αξιολόγηση και τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με συνεκτίμηση των προσόντων και αφού προηγηθεί προσωπική συνέντευξη. Οι υποψήφιοι που θα γίνουν δεκτοί θα πρέπει να πληρούν ορισμένες ελάχιστες προϋποθέσεις γνωστικού υποβάθρου, για τη συμπλήρωση του οποίου μπορεί να απαιτηθεί η παρακολούθηση ορισμένων προπτυχιακών μαθημάτων.

Ο αριθμός εισακτέων στο ΠΜΣ είναι έως τριάντα (30) ανά έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 να υποβάλουν ταχυδρομικά ή αυτοπροσώπως στη Γραμματεία του Τμήματος (Διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Λεωφόρος Αθηνών-Πεδίον Άρεως, 38334, Βόλος) τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Έντυπη αίτηση (υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ)
  • Αντίγραφο Διπλώματος/Πτυχίου ή υπεύθυνη δήλωση ότι αναμένεται η αποφοίτησή τους μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2017
  • Επικυρωμένη βεβαίωση ισοτιμίας ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ (για πτυχιούχους αλλοδαπής)
  • Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας
  • Πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης μιας ξένης γλώσσας (π.χ. πολύ καλή γνώση Γ1/C1 κ.ά.)
  • Βιογραφικό σημείωμα με στοιχεία επαγγελματικής και ερευνητικής δραστηριότητας
  • Δύο συστατικές επιστολές

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά μπορεί να αποσταλούν ηλεκτρονικά σε ψηφιοποιημένη μορφή και σε περίπτωση αποδοχής θα πρέπει να προσκομιστούν τα πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφά τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το Τμήμα για να γνωρίσουν τα μέλη ΔΕΠ αυτοπροσώπως και τις δραστηριότητές τους ή μέσω του Internet: http://www.mie.uth.gr , όπου μπορούν επιπλέον να ενημερωθούν λεπτομερώς για τις σπουδές από τον Οδηγό Μεταπτυχιακών Σπουδών: http://www.mie.uth.gr/files/odigos_spoudwn_pms_2016-2017.pdf. Περισσότερες πληροφορίες από τη Γραμματεία του Τμήματος, τηλ.: 24210-74007/74010, Fax: 24210-74050, e-mail: pmsmmb@mie.uth.gr.

Ο Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών
του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Χρήσιμες Διευθύνσεις :

Προκήρυξη ΠΜΣ 2017-2018

Ιστοσελίδα Τμήματος

Κατάλογος Μεταπτυχιακών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σχολιάστε