Ποιοι είναι οι Ιδρυτές του Youtube ; Που βρίσκονται τα Κεντρικά Γραφεία ;

Κάθε μέρα επισκέπτονται το Youtube 122 εκατομμύρια χρήστες οι οποίοι βλέπουν βίντεο συνολικής διάρκειας 1 δισεκατομμυρίου ωρών.

Ίδρυση του Youtube και η Ιστορία του

Είναι 2005 και τρεις υπάλληλοι της Paypal, ο Jawed Karim, ο Chad Hurley και ο Steve Chen αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία ιστοσελίδα όπου ο χρήστης θα μπορεί να ανεβάσει βίντεο και θα μπορεί να το μοιραστεί με άλλους χρήστες

Το Youtube ήταν Εφαρμογή Γνωριμιών

Στις 14 Φεβρουαρίου 2005 ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κατοχυρώθηκε η ηλεκτρονική διεύθυνση youtube.com, ημερομηνία όχι τυχαία αφού όπως αποκάλυψε αρκετά χρόνια αργότερα ο Steve Chen, η κεντρική ιδέα πίσω από την ιστοσελίδα ήταν ο χρήστης να ανεβάζει σύντομα βίντεο παρουσίασης του εαυτού του και περιγραφής του τι ζητάει από τον / την ιδανικό σύντροφο.

Σύντομα οι τρεις συνιδρυτές θα καταλάβουν ότι το εγχείρημα της εφαρμογής γνωριμιών δεν θα έχει επιτυχία αφού μετά από 5 μέρες λειτουργίας δεν είχε ανέβει ούτε ένα βίντεο. Μάλιστα είχαν αναρτήσει και αγγελία στην σελίδα αγγελιών Craiglist με την οποία πρόσφεραν  20 δολάρια σε κάθε γυναίκα που θα ανέβαζε βίντεο περιγραφής, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το Πρώτο Βίντεο που Ανέβηκε

Μετά την αποτυχία του εγχειρήματος της εφαρμογής γνωριμιών οι ιδιοκτήτες του Youtube αποφάσισαν ότι θα ήταν καλύτερο να μπορεί να ανεβάζει ο καθένας βίντεο γενικού περιεχομένου.

Την αρχή έκανε ο ένας από τους ιδρυτές ο Jawed Karim με την ανάρτηση ενός δικού του βίντεο που έμεινε στην ιστορία του διαδικτύου.

Εγώ στο Ζωολογικό Κήπο ήταν ο τίτλος του πρώτου βίντεο που ανέβηκε επίσημα στο Youtube στις 23 Απριλίου 2005 βιντεοσκοπημένο από τον Yakov Lapitsky με πρωταγωνιστές τον συνιδρυτή Jawed Karim και έναν ελέφαντα του Ζωολογικού Κήπου του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια.


Ιδιοκτήτης του Youtube

Μετά την ανάρτηση του πρώτου βίντεο μέσα σε ένα χρόνο η πλατφόρμα μετρούσε 20 χιλιάδες αναρτήσεις και 25 εκατομμύρια θεάσεις την ημέρα.

Στις 6 Οκτωβρίου 2006 η Alphabet (η εταιρία που κατέχει την Google) ανακοινώνει την συμφωνία για εξαγορά του Youtube έναντι τιμήματος 1 δισεκατομμυρίου 650 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σήμερα τα ετήσια έσοδα από το Youtube αποτελούν το 11% των ετήσιων συνολικών εσόδων της  Alphabet (Google)

Κεντρικά Γραφεία του Youtube

Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται κοντά στο Σαν Φρανσίσκο στην πολιτεία της Καλιφόρνια, στην πόλη Σαν Μπρούνο της κομητείας Σαν Ματέο.

Διεύθυθνση : 901 Cherry Avenue, San Bruno, California 94066