Καρακάλ – Η Αγριόγατα με τα Παράξενα Αυτιά

Το Καρακάλ είναι ένα ζώο που προσαρμόζεται εύκολα στα κατά τόπους κλίματα αφού απαντάται στις περισσότερες χώρες της Αφρικής ( Νότια Αφρική, Λεσότο, Σουαζιλάνδη, Μποτσουάνα, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Μαλάουι, Ζάμπια, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ρουάντα, Μπουρούντι, Τανζανία, Κένυα, Ουγκάντα, Σομαλία, Αιθιοπία, Σουδάν, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Καμερούν, Νιγηρία, Μπενίν, Τόγκο, Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε, Γουινέα, Γουινέα Μπισάου, Γκάμπια, Σενεγάλη, Μαυριτανία, Μάλι, Νίγηρας, Τσαντ, Σουδάν, Ερυθρέα, Τζιμπουτί, Αίγυπτος, Λιβύη, Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο, Δυτική Σαχάρα) , στην Τουρκία, στη Μέση Ανατολή και στην δυτική Ινδία.

Είναι επίσης γνωστό ως Λύγκας της ερήμου και έχει παρόμοιο μέγεθος με το Σερβάλ .

Το γεγονός ότι είναι το βαρύτερο και μεγαλύτερο από τα ζώα της κατηγορίας της αγριόγατας, δεν το αποτρέπει από το να είναι το γρηγορότερο στο είδος του.

Τα Περίεργα Αυτιά του Καρακάλ

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Καρακάλ είναι το σχήμα των αυτιών του και συγκεκριμένα οι μακριές τούφες που βρίσκονται στην κορυφή τους.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι με την περιστροφή τους, αυτές οι τούφες, βοηθούν το ζώο να επικοινωνήσει με τα υπόλοιπα Καρακάλ.

Διατροφή και Κυνήγι

Κυνηγούν τη νύχτα μικρά κυρίως θηλαστικά χωρίς όμως να αποκλείεται το κυνήγι μεγάλων θηλαστικών ή οικόσιτων ζώων.

Επίσης με βοηθό την ευκινησία τους θηρεύουν πτηνά στον αέρα αλλά και μεγάλα πτηνά όπως στρουθοκάμηλους.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι το κρύψιμο της τροφής πάνω σε δέντρα ώστε να την καταναλώσουν αργότερα.

 

Πόσους Μύες έχει το Αυτί της Γάτας ;