Πόσους Μύες έχει το Αυτί της Γάτας ;

Η ακοή της γάτας είναι καλύτερη από την ακοή των σκύλων αφού οι γάτες μπορούν να ξεχωρίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τόσο υψηλής όσο και χαμηλής συχνότητας ήχους. Μάλιστα μπορούν να καταλάβουν αν το θήραμα τους είναι μικρό ή μεγάλο χάριν στην ικανότητα τους να ανιχνεύουν μικροσκοπικές διακυμάνσεις του ήχου.

Το αυτί της Γάτας Περιέχει 32 Μύες

Αν και η εμφάνιση ξεγελά, τα μικροσκοπικά αυτιά της γάτας κρύβουν 32 μύες, παρά το πολύ λεπτό δέρμα.

Με αυτούς τους μύες η γάτα μπορεί να περιστρέψει ανεξάρτητα το κάθε αυτί κατά 180 μοίρες ώστε να εντοπίσει την πηγή ενός θορύβου και να επικοινωνήσει με τις άλλες γάτες και τους ανθρώπους.

Για λόγους σύγκρισης να αναφερθεί ότι στο αυτί τους οι σκύλοι έχουν 18 μύες ενώ οι άνθρωποι 9 μύες (6 εσωτερικούς και 3 εξωτερικούς)

Έχετε παρατηρήσει ότι μια γάτα που πέφτει από ύψος προσγειώνεται σχεδόν πάντα με τα πόδια;

Αυτό οφείλεται στο υγρό που υπάρχει μέσα στο αυτί της το οποίο αλληλεπιδρώντας με τις τρίχες του εσωτερικού αυτιού δίνει στη γάτα οδηγίες να καταλάβει τέλεια τον προσανατολισμό και τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ώστε να ισορροπήσει.

Τα νεογέννητα γατάκια δεν ακούν
Τα γατάκια που γεννιούνται εκτός από κλειστά μάτια έχουν και κλειστά αυτιά για περίπου δύο εβδομάδες, ενώ η ακοή τους γίνεται εντελώς φυσιολογική 40 έως 45 ημέρες μετά τη γέννηση.

Καρακάλ – Η Αγριόγατα με τα Παράξενα Αυτιά